top of page

הורים

מדברים

מיניות

10 דברים שכל הורה לילד.ה עם מוגבלות חייב לדעת

כדי לחנך למיניות בריאה ומוגנות

כשראיתי בפעם הראשונה שליובל התחיל לצמוח שפם נלחצתי. שום דבר לא הכין אותי לרגע הזה. ההורים שלי מעולם לא דיברו איתי על מיניות. לא היה לי מושג ממה להתחיל. איך מכינים אותו לכל השינויים של גיל ההתבגרות? איזו משמעות יש לעובדה שהוא אוטיסט? 

והאמא הזו היא אני 

ואני לא לבד.
 
הקושי לדבר על מיניות מוכר ומובן. רובנו נרתעים או חוששים לדבר על מיניות עם ילדינו. כהורים לילד.ה עם מוגבלות, בנוסף למבוכה אנחנו עלולים לחוות גם דאגה, פחד ורצון לגונן מפני ניצול ופגיעה. 

למרות הקושי, מחקרים רבים מראים ששיח פתוח ומכבד על מיניות בבית תורם להתפתחות דימוי עצמי חיובי, מעודד שמירה על בריאות מינית, מעלה את רמת המוגנות האישית ותורם לפיתוח מערכות יחסים מיטיבות.

אז איך מתחילים?

האם מוגבלות משפיעה על ההתפתחות המינית?

אולי אנחנו מכניסות להם רעיונות לראש?

מה עושים עם המבוכה?

איך מתייחסים למוגבלות?

מתי נכון להתחיל?

אם אתםן הורים לילד או ילדה עם מוגבלות והשאלות האלה מעסיקות גם אתכםן, הצטרפו אלינו לסדנא קצרה וממוקדת בה תקבלו כלים מעשיים ותלמדו:
 

מתי להתחיל לדבר על מיניות 

כיצד לקיים שיח פתוח ומותאם על מיניות בבית

כיצד להנגיש את המידע לילד.ה עם מוגבלות

איך לעודד התפתחות דימוי עצמי חיובי 

אילו כלים תוכלו להעניק לילדיכם כדי לחזק את המוגנות שלהםן

 

הסדנא תתקיים ביום שישי ה-12.4.24 בשעה 9:30-12:30 

ברחוב הגולן 91, רמת החיל, תל אביב 

עלות הסדנא: 85 ש"ח למשתתף.ת 

השתתפות בסדנא מותנית בהרשמה מראש

מספר המקומות מוגבל ל-12 משתתפים.ות

מי אנחנו?

IMG_2902.jpg

רות ביגר

מרצה ומחנכת למיניות בריאה, עורכת דין ופעילה חברתית למימוש זכויות של א.נשים עם מוגבלות. מורה לקדרות ואמא של יובל - אדם צעיר עם מוגבלות וסטודנט לחינוך ושל נעמה - תלמידת תיכון ומורה לגלישה. 

PHOTO-2023-01-18-14-20-20.jpg

רותם רפאל

מטפלת ומנהלת מרכז "לאורך הדרך" סניף ראשון לציון אשר מתמחה בטיפול באנשים עם מוגבלות בתחום המיני-חברתי. עובדת סוציאלית ומטפלת בפסיכודרמה, בעלת הכשרה בטיפול מיני וטיפול בגישת ACT. בעלת קליניקה פרטית.  

נפגשנו באוניברסיטת חיפה במסגרת לימודי ייעוץ וטיפול מיני לאנשים עם מוגבלות. יחד הקמנו והנחינו קבוצת תמיכה ראשונה בארץ להורים שלידיהם להטב"ק עם מוגבלות.

 

בשלוש השנים האחרונות אנחנו מדריכות ומרצות בנושא חינוך למיניות של א.נשים עם מוגבלות בפני הורים, גופים פרטיים, עירוניים, פרלמנטריים, בכנסים, באקדמיה ובמגזר השלישי.  

אנחנו מאמינות בחשיבות התפקיד ההורי בחינוך למיניות בריאה ופועלות להנגשה של מידע ומתן כלים ותמיכה בנושא להורים לילדים וילדות עם מוגבלות.

שאלות נפוצות

יש לכםן שאלות נוספות? כתבו לנו! 

רותי 

 

רותם 

 

 Ruth Biger, 2024

bottom of page